Aardgasketels

Voor aardagsketels raden we twee modelen aan van buderus. GB172 en de GB162.         

 
  • De GB172 bestaat in 4 uitvoeringen. Deze ketel is wel beperkt tot 10 à 12 radiatoren. Indien er meer radiatoren zijn is deze ketel te klein en dan moet u kiezen voor de GB162. De GB172 is een condensatie ketel en om een maximale rendement en efficiëntie van deze ketel te bereiken is het aangeraden om te werken met een buitenvoeler en een modulerende thermostaat. Er zijn 2 thermostaten mogelijk; een standaard RC300. Dit is een zeer goede en gebruiksvriendelijker thermostaat. Of de nieuwe TC100. Deze thermostaat werkt met wifi en heeft geen buitenvoeler nodig. Deze gaat de buitentemperatuur ophalen via de wifi. Het fijne aan deze thermostaat is dat deze kan worden bediend via een applicatie op u smartphone. Men kan namelijk de themperatuur regelen van op afstand via u smartphone. Ideaal voor mensen met een zeer onregematig leven of voor een tweede verblijf. 
 
                GB 172-24 Deze ketel zal enkel zorgen voor het verwarmen van u woning maar niet voor de productie van het warm water. Dit is een zeer                     kwalitatieve ketel, zeer compact en zeer budjet vriendelijk.
 
                GB 172-24K Deze ketel zal zorgen voor het verwarmen van u woning en is voorzien van een platenwisselaar voor het maken van warm water. Bij deze                     uitvoering is het ten sterkste aangeraden om een waterverzachter te plaatsen. De platenwisselaar is namelijk zeer kalk gevoelig. Het voordeel van deze                     ketel is de prijs en zijn compact design. Het nadeel is dat bij het openen van 2 of meerdere warmwater kranen de warmwater productie dit niet zal                     kunnen opvangen en het water kouder zal worden.
 

                GB 172-24 T50 Deze ketel zal zorgen voor het verwarmen van u woning en is voorzien van een geïntegreerde boiler van 50L. Het voordeel van deze                     ketel is de prijs en zijn compact design. Deze ketel is een iets groter als de GB172-24K. Maar het comfort van het warm water ligt hoger. Het nadeel van                     deze ketel is dat de boiler van 50L beperkt is en het is afgeraden om deze ketel te gebruiken in een woning met 2 of meerde badkamers.

                * GB 172 T150 Deze ketel zal zorgen voor het verwarmen van u woning en is voorzien van een boiler van 150L. Deze ketel is een vloermodel dit                     wil zeggen dat  de boiler op de grond staat en de ketel bovenop de boiler. Het voordeel van deze ketel is de grote hoeveelheid warm water. Hij kan                     gerust gebruikt worden indien er meerdere badkamers zijn. Het nadeel is echter de prijs. De prijs ligt stukken hoger als de GB172-24K en de GB172-                    24T50.

 
  • GB 162 Deze ketel zal zorgen voor het verwarmen van u woning en kan optioneel voorzien worden met boiler voor de productie van warm water. De boiler kan variëren van 150l tot 300l. Deze ketel bestaat in veel verschillende vemogens. Van 15kw ( 6tal radiatoren) tot 100kw (50tal radiatoren). Deze ketel is ideaal voor grotere huizen en appartemensgebouwen. Het voordeel van deze ketel is de kwaliteit. Deze ketel zit al enkele jaren in het gamma van buderus. En dankzij dit hebben ze alle kleine fouten uit het toestel kunnen halen. Het nadeel is de prijs van deze ketel, de prijs ligt namelijk hoger als deze van de GB172. De GB162 is ook een condensatie ketel. Net zoals bij de GB172 is het aangeraden om met een buitenvoeler en modulerende thermostaat te werken. Er zijn 2 thermostaten mogelijk; een standaard RC300. Dit is een zeer goede en gebruiksvriendelijker thermostaat. Of de nieuwe TC100. Deze thermostaat werkt met wifi en heeft geen buitenvoeler nodig. Deze gaat de buitentemperatuur ophalen via de wifi. Het fijne aan deze thermostaat is dat deze word bediend via een applicatie op u smartphone. Men kan namelijk de themperatuur regelen van op afstand via u smartphone. Ideaal voor mensen met een zeer onregematig leven of voor een tweede verblijf.
                                     

 

Terug

Contact

Rottiers
Hazendreef 65
Hoeilaart
1560

02/657.37.62

© 2015 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode